SC Botlek verloor zaterdag van FC Binnenmaas. Jordy de Winter miste een strafschop. Foto: Peter de Jong

SC Botlek heeft een valse start tegen FC Binnenmaas

Sport 238 keer gelezen

Spijkenisse – SC Botlek is de competitie niet goed gestart. De ploeg van Arjan Vuik verloor op sportpark De Brug het eerste duel van de competitie in de derde klasse met 2-4 (1-0) van Binnenmaas.

Voor rust leek er geen vuiltje aan de lucht. Het was John Ackon die de ploeg op voorsprong wist te zetten bij de thee. Direct na rust was er na hands van Danny Coppenrath de 1-1 vanaf elf meter. Dat was direct het sein voor de gasten uit de Hoekse Waard om door te gaan. Binnen tien minuten werd de voorsprong van SC Botlek omgebogen in 1-3. Tien minuten voor het einde werd het zelfs 1-4 waarna vijf minuten voor tijd opnieuw Ackon voor de 2-4 eindstand zorgde.

Prima voor rust
'We speelden een prima eerste helft. We schieten dan nog op de lat en staan voor. Na rust geeft Binnenmaas een beetje meer gas en staan we in tien minuten op een achterstand', was de eerste reactie van Arjan Vuik.

Ervoor gaan
'
Ze gingen echt voor elkaar. Ze hadden enorm veel strijd en wij werden wat te gemakkelijk leek wel. Hartstikke zonde van deze start is het', meent coach Arjan Vuik na afloop. Zaterdag wacht opnieuw een tegenstander uit de Hoekse Waard, dan gaat men naar NSVV. Die ploeg kwam zaterdag niet tot scoren.