Ruud Vermeer Fotografie

Abbenbroek 1 vlammend uit de startblokken!

Sport 232 keer gelezen

Abbenbroek - Eindelijk is het dan weer zover, het voetballen 'voor het echie' gaat weer beginnen. Abbenbroek startte zaterdag de bekercampagne met een thuiswedstrijd tegen HOV/DJSCR.

De wedstrijd is voor Abbenbroek ook eigenlijk de eerste echte krachtmeting, na oefenpartijen tegen Zwartewaal (4-0 verlies), Excelsior ’20 (4-1 winst) en het jaarlijks terugkerende '6-Kernen-Toernooi' (4e plaats).

De nieuwe trainer Wouter Goossens en assistent Marco Bevaart hadden een basiselftal samengesteld waarin vijf nieuwelingen aan de aftrap stonden. Al snel na de aftrap bleek Abbenbroek scherp te zijn voor de goal van de tegenstander. De eerste de beste aanval van Abbenbroek was gelijk raak, in de 8e minuut kopte Roy de bal door op Joey welke vervolgens koel afrondde: 1-0. Hierna wat kleine speldenprikjes van HOV/DJSCR, waarbij vooral hun nummer 9 liet zien goed te kunnen voetballen in de kleine ruimte. Gelukkig voor Abbenbroek stond echter het vizier van de gasten niet op scherp en kon doelman Dennis Vermeer vrijwel alle ballen achter zijn doel vandaan pakken. In de 14e minuut een vrije trap net buiten de zestien voor Abbenbroek, Joey legde aan en nadat de keeper het schot niet kon klemmen was het Hamdi die de 2-0 binnen schoot. Na deze twee goals ging het echt lekker lopen bij Abbenbroek en werd er met vlagen echt heel goed gecombineerd. Omdat de voorwaartsen van Abbenbroek zoals eerder gezegd erg scherp voor de goal waren, volgden de doelpunten elkaar snel op: 18e. Oussama 3-0; 28e. Hamdi 4-0; 44e. JP 5-0; 48e. Thomas 6-0. De tweede helft begon met dezelfde 11 namen, en al snel bleek Abbenbroek gretig te zijn naar meer doelpunten. Hoewel iets minder goed als de eerste helft, bleef Abbenbroek goed combineren en werd de tegenstander bij vlagen 'van het kastje naar de muur' getikt. Al in de 52e minuut was het Muhammed welke met een schot uit de 2e lijn de keeper wist te passeren: 7-0. De tegenstander wist inmiddels natuurlijk wel dat er niets te halen viel, en ook de 2e helft vielen de doelpunten als rijpe appelen. Gezegd moet worden dat, ondanks de grote achterstand, de spelers van HOV/DJSCR erg sportief bleven voetballen. Het was 3 minuten na de 7e goal dat Abbenbroek weer het net wist te vinden. In de 55e minuut trok Hamdi de bal terug in de 16 en wist Thomas zijn tweede van de middag te maken: 8-0. Net zoals in de eerste helft volgden de doelpunten elkaar hierna snel op: 56e. Muhammed 9-0; 65e. Roy 10-0; 77e. Roy 11-0; 80e. Joey 12-0.

Eindstand: 12-0, een klinkende overwinning, en wat een begin van het nieuwe voetbalseizoen.

Abbenbroek: Dennis Vermeer; Mark Bubberman; Jordi de Looze ©, Glenn v.d. Graft, Muhammed Baydar, Thomas Melching (75. Nick v Hennik), Joey Saly, JP van Diggelen, Roy Verwijs, Oussama Nahri (60. Rhafotsky Godoy), Hamdi Akcay (67. Batuhan Akcay).