Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Uitspraak voorlopige voorziening Clara Visserstraat uitgesteld

Actueel 160 keer gelezen

Rotterdam/Spijkenisse - De Rechtbank te Rotterdam heeft de gemeente laten weten dat de uitspraak in de voorlopige voorziening met betrekking tot de Clara Visserstraat tot nader bericht uitgesteld wordt. De rechter wil eerst onderzoeken of hier sprake is van een betoging.

Sinds 1 oktober heeft een groep mannen een stuk grond aan de Clara Visserstraat in Spijkenisse geclaimd. Zij wonen daar nu in caravans. De groep meent recht te hebben op het stuk grond dat ooit aangewezen was als grond voor woonwagenbewoners. In het verleden waren hier zes plekken beschikbaar voor woonwagens. Inmiddels zijn drie van de zes standplaatsen opgeheven. Er bleek een gebrek aan belangstelling voor woonwagenbewoning en het bestemmingsplan is in 2015 ook dusdanig aangepast. De grond, in bezit van de gemeente, kent volgens het bestemmingsplan de bestemming groen. Dat betekent dat er geen bewoning op dit stuk grond mag plaatsvinden. Toen de gemeente hierop wilde handhaven, heeft de groep een procedure voor een voorlopige voorziening gestart. De gemeente betreurt het dat deze situatie nu langer in stand blijft.

Minister Ollongren heeft in de zomer van 2018 een Beleidskader gemeentelijke woonwagen- en standplaatsenbeleid bekend gemaakt. Het ministerie heeft aan gemeenten gevraagd het lokaal gevoerd beleid te toetsen aan deze nieuwe beleidsvisie. De gemeente Nissewaard is hiermee aan de slag waarbij vanwege de zorgvuldigheid het beschrijven van de visie enige tijd zal kosten.

De minister heeft 12 oktober in een brief aan de Tweede Kamer laten weten dat aan het Beleidskader geen grondslag kan worden ontleend om zich zonder toestemming en de nodige vergunningen standplaatsen toe te eigenen. De minister vindt het redelijk dat gemeenten de tijd krijgen om besluitvorming te organiseren over standplaatsen, voor zover er aanleiding is tot wijziging van het lokale beleid.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws