Afbeelding
Uw lokale ondernemer

De Vlierstee

Actueel 247 keer gelezen

Alleen een Eko-winkel is echt biologisch

Vierpolders – De Vlierstee is een natuurvoedings- en dieetwinkel gevestigd in een oude boerderij aan de Hogeweg. Het assortiment bestaat voornamelijk uit natuurvoedingsproducten, maar ook natuurlijke middelen voor de tuin en natuurlijke schoonmaakartikelen.

"De Vlierstee is in 1978 al begonnen", vertelt Peter Wester, die samen met zijn vrouw Annemiek en zoon Bart de onderneming runt. "De moeder van Annemiek is ermee gestart. Na een aantal jaren zijn wij er toen bij gekomen. Ik deed eerst ook heel ander werk, want ik heb een opleiding autotechniek gedaan. Ik ben er eigenlijk pas later mee besmet geraakt. Naast de winkel hier in Vierpolders hebben we ook nog een winkel in Spijkenisse en Hellevoetsluis gehad. Uiteindelijk werden die te duur en zijn we daarmee gestopt. Wel hebben we in bibliotheek de Boekenberg in Spijkenisse nog wel een afhaalpunt. Via de website of telefonisch kunnen mensen een bestelling doen, die ze dan op woensdagmiddag daar af kunnen halen." Inmiddels beschikt De Vlierstee ook over een bezorgdienst. "Hiermee bezorgen we in Voorne-Putten, Rozenburg en deels zelfs ook Goeree-Overflakkee", vertelt Bart, de zoon van Peter. "Binnenkort gaan we van start met een webshop en zo hopen we toegankelijker te zijn voor de mensen die nog niet zo bekend met ons zijn. Voor het bezorgen beschikken we over een milieuvriendelijke, elektrische bus die hier opgeladen wordt met onze eigen zonnepanelen. Volledig CO2 neutraal dus."

Eko-winkel
De Vlierstee beschikt over het Eko-keurmerk. "Dit houdt in dat in principe voornamelijk biologische producten met een biologisch keurmerk worden verkocht (minimaal 90%) en dat ook de rest van de bedrijfsvoering zodanig is dat er maximaal rekening wordt gehouden met de impact op het milieu", legt Peter uit. "We verkopen hier eigenlijk alles wat je in een normale supermarkt ook vindt, alleen dan biologisch. Dat geldt ook voor de groenten en fruit, die overigens zo veel mogelijk afkomstig zijn van lokale telers." " In de toekomst willen we ook meer met ons eigen terrein hier doen", vervolgt Bart. 'We denken dan bijvoorbeeld aan een moestuin die niet alleen voor eigen gebruik is, maar waar mensen ook in rond kunnen kijken om met eigen ogen te zien waar nu eigenlijk de producten vandaan komen die ze kopen. Het gaat er dan ook een beetje om dat mensen zich bewuster worden van wat er met groente en ook fruit gebeurt voor het in de winkel ligt." "Het zou fijn zijn als mensen steeds meer een bewuste keuze gaan maken voor biologisch", besluit Peter. "Niet alleen voor je eigen gezondheid, maar ook vanwege onze verantwoordelijkheid voor het voortbestaan van deze aarde. En alleen een Eko-winkel zoals De Vlierstee staat echt voor een gecontroleerd duurzaam ondernemerschap."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws