Daan Hoole weet tijdens de WK-tijdrit in het sfeervolle Bergen in Noorwegen de camara's op zich gericht. Foto Dick Soepenberg.
Daan Hoole weet tijdens de WK-tijdrit in het sfeervolle Bergen in Noorwegen de camara's op zich gericht. Foto Dick Soepenberg. Foto: Dick Soepenberg

Daan Hoole zevende op tijdrit WK Junioren in Bergen

Sport 129 keer gelezen

Bergen (N.)- Daan Hoole heeft tijdens het WK in het Noorse Bergen op de individuele tijdrit voor junioren een zevende plaats behaald. De Zuidlander, die op het EK in het Deense Herning met een vierde plaats net naast het podium greep, passeerde de streep na 21.1 kilometer in 28.32 (44.369 km per uur) minuten, 28 seconden later dan de Britse wereldkampioen Thomas Pidcock.

'Het doel was het podium, ben daar op 17 seconden van de nummer drie (Filip Maciejuk, DR) dichtbij geweest. Ik wist dat het een lastig parcours was met een stevige klim erin, dus wilde ik niet te snel vertrekken. Als ik zie dat ik op het laatst draaide als een trein en 11 seconden terug pakte op Pidcock, denk ik toch dat ik in de eerste vier kilometer te traag ben gestart, maar het was een keuze. Zou ik te snel zijn vertrokken, dan had ik het misschien in de klim moeten bekopen. En juist in de klim ging het goed en op het snelle deel super. Ik ben gematigd tevreden met de top-10 plaats. Ik wist dat Pidcock de te kloppen man was, maar Julius Johansen was maar drie seconden sneller, die Noor (Andreas Leknessund, DR) hield ik achter me en Sébastien Grignard viel zelfs helemaal terug.' Daan Hoole, die het komende seizoen als belofte zal uitkomen voor de continentale wielerploeg SEG Racing Academy, behaalde in de WK-wegwedstrijd in Bergen als best geklasseerde Nederlander de negentiende plaats.

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws