Regelmatig vinden er controles plaats om parkeeroverlast te voorkomen.
Regelmatig vinden er controles plaats om parkeeroverlast te voorkomen. Archieffoto: Foto-OK.nl

Op pad met de GOA’s

Actueel 71 keer gelezen

Nissewaard - De raadsleden Bianca Verwijs en Georgo Muller van ONS zijn vorige week een avond op pad geweest met de GOA's van de gemeente Nissewaard. Na eerst uitleg te hebben gekregen over het werk van deze Gemeentelijke Opsporingsambtenaren, gingen zij gezamenlijk enkele bezoeken afleggen.

In verschillende teams is onder andere een bezoek gebracht aan een inwoner, die klachten heeft over het uitgaan van de dansschool bij hem in de buurt en de overlast die dat met zich meebrengt. De GOA's gaan dan met de bewoner en de ondernemer het gesprek aan om te kijken wat er gedaan kan worden. "In dit geval was het een meedenkende ondernemer die ook graag iets aan de overlast wil doen", vertelt Georgo. "Hij werkt mee met de buurt, maar wat mensen buiten zijn gebouw op straat doen heeft hij ook niet in de hand. Uiteindelijk blijft het bij waarschuwen en vragen en bij ernstige overlast moet de politie er aan te pas komen."

Bianca stelt dat ze een goed inzicht heeft gekregen in de verschillende werkzaamheden van de GOA's. Zij ging op pad naar de Meeuwenoordlaan en industrieterrein Harregat in Zuidland. Daar spraken zij met verschillende chauffeurs van vrachtwagens, die daar legaal parkeren. "Toch is er soms sprake van overlast. Het is goed dat de GOA's het gesprek aangaan met de chauffeurs. Zij wijzen hen op de regels en dat er niet overnacht mag worden. Die gesprekken verliepen prettig. Het is voor ons goed om te weten hoe de GOA's, de gemeente en politie serieus met de klachten van inwoners omgaan."

Kijk voor het laatste politieke  nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws