Bij een bezoek aan de wijngaard moet er uiteraard geproefd worden. Foto's: Madeleine de Haas.
Bij een bezoek aan de wijngaard moet er uiteraard geproefd worden. Foto's: Madeleine de Haas.

Herfst in wijngaard De Vier Ambachten

Actueel 243 keer gelezen

Simonshaven - Voor een bezoek aan een wijngaard hoef je tegenwoordig niet meer naar het buitenland. Ook in Nederland wordt wijn verbouwd. Zelfs in Nissewaard.

In 1978 werd de eerste wijnstok geplant op Domein de Vier Ambachten. Inmiddels staan er meer dan 500 verschillende druivenrassen die de basis vormen van verschillende wijnen, zowel rood, wit als rosé. Ook worden er portwijnen en mousserende wijnen gemaakt en cyder en brandewijnen. De appels, peren, pruimen en andere vruchten die hiervoor nodig zijn, staan eveneens op het terrein langs de Biertsedijk.

Tijdens de open dagen die de afgelopen twee weekenden plaatsvonden, kon de wijngaard bekeken worden en stonden de diverse wijnen klaar op de proeftafel. De wijn van 2016 is nog niet gebotteld, het is dus voor de buitenstaanders nog even afwachten of de druiven die vorig jaar vol suiker zaten een goede kwaliteit wijn gegeven hebben. De oogst van dit jaar moet als verloren beschouwd worden omdat de wijngaard precies in de strook zat van bedrijven die schade hebben geleden door de brand bij de Esso. Het fruit mag niet verwerkt worden, maar gelukkig liggen er nog genoeg flessen in de kelder. En de eigenaren krijgen op deze manier de gelegenheid om hun bed & breakfast in wijntonnen te gaan realiseren.

Kijk voor meer lokaal nieuws, evenementen en sportberichten uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws