De stoelen worden zeer comfortabel gevonden. foto Jos Uijtdehaage
De stoelen worden zeer comfortabel gevonden. foto Jos Uijtdehaage Foto: Liesbeth Speelman

De buurtbus is er voor iedereen

Actueel 269 keer gelezen

Brielle – Dat de buurtbus een heel gemakkelijk en voor iedereen zeer toegankelijk vervoermiddel is, zou veel beter bekend moeten zijn, vindt het bestuur van de buurtbus. Burgemeester Gregor Rensen en wethouder André Schoon reden maandag 11 september een ritje mee en konden dit van harte beamen.

Exact om 4 uur stopte de bus bij halte Dijckpotingen voor het dorpshuis waar de burgemeester en wethouder al stonden te wachten en inscanden met hun OV-chipkaart. Ze hadden overigens ook met contant geld € 1,10 kunnen betalen, het eenheidsbedrag dat een rit kost, maar de OV-chipkaart heeft de voorkeur. Nog geen 12 minuten later konden ze dankzij de bekwame stuurkunsten van vrijwillig chauffeur Rein Groen weer bij het stadhuis uitstappen. Hun bestuurlijke taken hadden ze er niet lang voor in de steek hoeven te laten…

De buurtbus verbindt bijna alle wijken in Brielle, Tinte en Vierpolders. Handig voor als je wilt winkelen in Brielle, je rijbewijs wilt verlengen op het stadskantoor in Brielle of als je op het busstation in Brielle wilt overstappen op de Connexxion bus naar Spijkenisse om naar school te gaan. Want ook voor de jeugd is de buurtbus een prettig alternatief. Vijf dagen per week, van maandag tot en met vrijdag van 8 uur 's morgens tot 6 uur 's middags wordt eenmaal per uur een route afgelegd tussen Vierpolders, Tinte en Brielle en weer terug. Onderweg worden strategische punten aangedaan als de Jumbo, AH, het busstation, het Medisch Centrum en het Ruggeplein. Wie overigens boodschappen haalt bij Jumbo, krijgt van deze super zelfs de kosten van het ritje vergoed. De complete dienstregeling is te vinden op de website: www.buurtbusvoorne.nl.

Altijd al eens een bus willen besturen en zelf ook chauffeur worden?

Nu is de kans daar! De buurtbus zou er heel graag een aantal chauffeurs bij willen hebben. Het bezit van een rijbewijs BE is voldoende. Daarnaast is een vriendelijke, behulpzame natuur een pre want passagiers van de buurtbus hebben af en toe een klein beetje extra ondersteuning nodig. De onderlinge sfeer is erg goed en er worden veel sociale contacten opgedaan. Jaarlijks is er een leuk uitje waarin men elkaar een keer op een andere manier kan ontmoeten. Wie zich opgeeft (kan via info@buurtbusvoorne.nl), hoeft niet bang te zijn meteen al te zeer gebonden te zijn en ernaast geen andere dingen meer te kunnen doen. Er wordt voor gezorgd dat tijdens vakanties of andere afspraken vervanging beschikbaar is. Wanneer chauffeurs gemiddeld zo'n één keer per week een dagdeel beschikbaar kunnen zijn, is het (ook vrijwillige) bestuur erg blij. Maar vaker mag natuurlijk altijd!

Foto: Jos Uijtdehaage

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws