Trainer Ad Reijtenbagh denkt dat Hekelingen klaar is voor de competitie, maar verloor zaterdag wel.
Trainer Ad Reijtenbagh denkt dat Hekelingen klaar is voor de competitie, maar verloor zaterdag wel. Foto: Peter de Jong

Hekelingen klaar voor de start van de competitie

Sport 191 keer gelezen

Hekelingen - Nog een paar dagen en dan gaat, drie weken later dan normaal, de competitie voor de amateur voetballers vanaf de eerste klasse weer van start. Hekelingen komt dit seizoen opnieuw uit in de vierde klasse, maar heeft een behoorlijk brede selectie waar het ook dit seizoen weer hoge ogen mee wil gaan gooien.

Alex Hordijk

De voorbereiding werd zaterdag afgesloten met een mindere wedstrijd tegen ZBVH op het kunstgras van Sportpark 't Spui. Daar verloor de ploeg van Ad Reijtenbagh, die aan zijn vierde seizoen begint, met 2-3 (1-2) van de ploeg uit Zuid Beijerland. Voor Hekelingen wisten Nick Bakker en Bob Adriaanse het net te laten bollen. 'We waren aan de bal te slordig. Wij hadden beter moeten omgaan met ons kunstgras. Na rust was het geluk niet aan onze zijde. Vermoedelijk moeten we om door te gaan nu toch spelen tegen FC IJsselmonde, maar dat is onduidelijk', meent Ad Reijtenbagh.

Duidelijk beeld
Na de voorbereiding die begon met het toernooi op eigen terrein met alle ploegen uit Spijkenisse, duels met GOZ en de bekerduels, is de technische staf van Hekelingen er zo goed als uit. 'We zijn echt tevreden over de voorbereiding die we hebben gehad. We hebben een aantal nieuwe jongens kunnen zien en natuurlijk ook de jongens die zijn gebleven, want we hadden al een behoorlijke ploeg. Ik denk dat we wel een duidelijk beeld hebben over hoe we willen gaan spelen in de competitie. Enige smet in de voorbereiding is het wegvallen van Diëgo Staas, die over kwam van Smitshoek. Die raakte geblesseerd en zal de start van de competitie niet halen. Hij is aan zijn enkel geblesseerd en ik hoop dat hij vanaf de derde wedstrijd in de competitie weer kan aansluiten. Je merkt dat Tim Schol en Nick Koopal uit de eigen jeugd het ook prima doen. Ze zullen moeten gaan uitvechten wie er zal gaan spelen. Ik zit echt in een ruime groep met veertig man', verklaart de oefenmeester. Voor aanvang is men niet met elkaar op pad gegaan voor het team gevoel. 'Een trainingskamp doen wij nooit vooraf. Dan wil je echt een beeld krijgen van het team. Wij gaan meestal in de winterstop op trainingskamp, maar blijven dan gewoon in Nederland', gaat de sympathieke oefenmeester verder.

Doorstroming jeugd
Naast nieuwe spelers en een aantal spelers die weer terugkeren op het oude nest op sportpark 't Spui, stromen er ook jeugdspelers door. 'Met de jeugd zit het wel goed hoor. Ik denk toch wel dat er acht of negen man uit de A-jeugd zijn doorgestroomd naar de senioren bij Hekelingen. Die halen overigens niet allemaal het eerste team van ons. Dan zou je in het eerste niets hebben lopen als dat zo zou zijn. Ze moeten rijpen en spelen ook deels in het tweede. We hebben nu denk ik van de selectiespelers van de veertig man toch wel 25 man die in het eerste zouden kunnen spelen. Dat is echt heel erg fijn. In potentie hebben we een hoop goede spelers. Daarnaast zal ook niet iedereen het hele jaar beschikbaar zijn en heb je ook anderen nodig', vervolgt Reijtenbagh.

Concurrentie
Met de start komende zaterdag tegen WCR is er direct een topper voor Hekelingen. 'Wij zijn zeker niet minder geworden dan vorige jaren, toen we om de prijzen lang bleven meedraaien. Dat is nu ook weer is de bedoeling. Je hebt OVV erbij gekregen, dat is een goede ploeg, maar ik verwacht toch ook een hoop van SCO'63, Vierpolders en WCR, dat noem ik toch een paar stiekemerds die ertussen zitten. Ik denk dat iedereen bij ons er wel klaar voor is. Alleen Staas nog een aantal weken niet, dat noem ik een speler van de buiten categorie. De voorbereiding moet zich nu gaan uitbetalen in de competitie en dan is WCR direct een hele leuke graadmeter', zegt Ad Reijtenbagh, die het prima naar zijn zin heeft bij de club, tot besluit.

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws