Wethouder Hottentot legt samen met voorzitter Ad van der Bom een bloemstuk bij het monument van GHVV'13
Wethouder Hottentot legt samen met voorzitter Ad van der Bom een bloemstuk bij het monument van GHVV'13 Foto:Foto-Ok.nl

Herdenking slachtoffers Arbeidseinsatz bij GHVV’13

Algemeen 978 keer gelezen

Geervliet - Op zaterdag 4 mei herdachten het bestuur van GHVV’13, nabestaanden, belangstellenden en wethouder Hottentot de slachtoffers van de Arbeidseinsatz.

Wethouder Chris Hottentot stond in zijn toespraak stil bij de drie leden van voetbalclub PFC die zijn omgekomen tijdens de tewerkstelling om de Duitse oorlogsindustrie in stand te houden. De wethouder vertelde in zijn toespraak, dat het bij de meeste herdenkingen gaat om de gevallenen van de oorlog en de Holocaust en minder vaak over de mannen en jongens die omkwamen tijdens de Arbeidseinsatz. Deze herdenking staat juist in het teken van de gedwongen arbeid en drie omgekomen leden van voetbalclub PFC.

Volbrecht van den Berg, Pieter Bijl en Kommer Leendert de Gruijter zijn niet meer teruggekomen uit Duitsland. Volbrecht overleed in Duitsland, Pieter kort na terugkeer in Nederland en Kommer Leendert bij een explosie.

Na twee minuten stilte en het spelen van de Taptoe, werden er een aantal bloemstukken door de aanwezigen bij het monument gelegd.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws