Afbeelding

Zonovergoten start bouw festijn van 't Rijkje in Oostvoorne

Actueel 284 keer gelezen

Oostvoorne - Op een zonovergoten woensdag 15 mei werden vertegenwoordigers van de gemeente Westvoorne, de kopers van 't Rijkje fase 2 en andere geïnteresseerden feestelijk ontvangen door ontwikkelende bouwer Gebroeders Blokland. Op het bouwterrein van 't Rijkje in Oostvoorne werd de start van de bouw met een officiële handeling ingeluid.

De toekomstige bewoners van dit project werden uitgenodigd om op te schrijven waarom ze op deze plek willen wonen en wat hun grootste wens is. Deze wensen zijn in een tijdscapsule gedaan waarna mevrouw M. Roza-de Pijper, wethouder ruimtelijke ordening, samen met de aanwezige kinderen de tijdscapsule in de grond hebben gelegd en deze met zand hebben toegedekt. Voor veel van de kopers was dit het eerste moment waarop ze hun toekomstige buren konden ontmoeten. De eerste (kinder-)vriendschappen werden snel gesloten en onder het genot van een hapje en drankje leerden ook de volwassenen elkaar beter kennen. Een leuke mix van kopers die vanuit verschillende plaatsen neer gaan strijken in Oostvoorne. De ruimte, de opbouw van het project en de locatie werden genoemd om voor deze mooie gemeente te kiezen. Er zijn nog drie woningen te koop. Op de website www.hetrijkje.nl kunnen geïnteresseerden impressies van de woningen zien en meer informatie over dit project bekijken.

In 't Rijkje fase 2 bestaat uit 22 energie-neutrale woningen, onderverdeeld in twee-onder-één-kap, multifunctionele en vrijstaande woningen. De architectuur geeft een knipoog naar de traditionele vakantievilla's waardoor je gelijk een vakantiegevoel krijgt als je door deze wijk rijdt. Fase 1 van 't Rijkje is mei 2017 opgeleverd en deze tweede fase zal naar verwachting voorjaar 2020 gereed zijn. Zowel fase 1 als 2 zijn ontwikkeld en gebouwd door Gebroeders Blokland.

Lees meer lokaal nieuws op www.weekbladwestvoorne.nl

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws