Het eerste doelpunt op het nieuwe sportcomplex.
Het eerste doelpunt op het nieuwe sportcomplex. Foto-Ok.nl / Rene Bakker

Bouw sportcomplex Guldeland Geervliet van start

Actueel 348 keer gelezen

Geervliet – Wethouders Martijn Hamerslag en Igor Bal waren vanmiddag aanwezig bij de officiële start van de bouw van sportcomplex Guldeland aan de Ringdijk. Op het terrein worden een gras- en twee kunststof voetbalvelden, een kantine en parkeergelegenheid voor voetbalvereniging GHVV'13 aangelegd.

Jeugdspelertjes van de GHVV'13, de club die uit een samenvoeging van PFC Geervliet en HVV Bernisse (Heenvliet) ontstond, vormden een erehaag voor alle genodigden en belangstellenden die bij de start op het bouwterrein aanwezig waren. Voorzitter Ad van der Bom heette alle aanwezigen welkom, waarna wethouder Hamerslag door middel van een 'schot op doel', letterlijk het eerste balletje op het toekomstige sportcomplex trapte. GHVV'13 heeft zo'n 450 leden en huist nu nog aan de andere kant van de tegenover gelegen Toldijk in Geervliet.

Vier weken geleden werd gestart met het grondwerk en inmiddels zijn de palen voor de kantine geheid en de contouren van het gebouw zichtbaar. Zandlichamen liggen op de plek waar over enige tijd begonnen wordt met de aanleg van de velden. Het nieuwe complex wordt gasloos en energie neutraal; op het dak komen zonnepanelen. De toegangsweg sluit aan op de Groene Kruisweg. Vanaf Geervliet en Heenvliet (Toldijk) zullen de nieuwe velden alleen via een fietspad bereikbaar zijn. Als alles volgens planning verloopt zal de accommodatie in januari 2020 worden opgeleverd.

Kijk voor meer lokaal nieuws, evenementen en sportberichten uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws