Afbeelding

Burgernet in Brielle heeft streven van 10% gehaald!

Actueel 135 keer gelezen

Brielle - Met Burgernet kun je samen met de politie een misdrijf oplossen, een vermist kind terugvinden of meewerken aan de aanhouding van inbrekers en straatrovers. Inmiddels heeft 10% van de inwoners van de gemeente Brielle zich aangemeld bij Burgernet.

Daarmee is het regionaal streven van 10% van het aantal inwoners in de gemeente Brielle dat is aangesloten op Burgernet bereikt. Om Burgernet nog beter te laten functioneren, zijn nog meer betrokken burgers nodig die zich aanmelden bij Burgernet. Burgernet draagt bij aan een veiligere buurt!

Burgernet is een samenwerking tussen burgers, politie, gemeenten om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Burgernet wordt voornamelijk door de politie ingezet bij urgente zaken waarbij een duidelijk signalement beschikbaar is. Deelnemers kunnen daarbij helpen, zoals bij: overval en beroving, diefstal of inbraak, vermissing, doorrijden na aanrijding.

Hoe werkt Burgernet?

De politiemeldkamer verzoekt de Burgernetdeelnemers via de Burgernetapp of met een sms-/spraakbericht en twitter om bij hen in de buurt uit te kijken naar vermiste kinderen/personen, inbrekers of overvallers met een duidelijk signalement. Als deelnemer onderneem je zelf geen actie, maar kun je reageren via de button in de App of op het gratis Burgernetnummer 0800-0011 en op 112.

Lees meer lokaal nieuws op www.weekbladwestvoorne.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws