Afbeelding
Foto: Jos Uijtdehaage

Forum voor Democratie even groot als VVD in Westvoorne

Actueel 250 keer gelezen

Westvoorne - Forum voor Democratie (FvD) van Thierry Baudet is ook in Westvoorne de grote winnaar van de Provinciale Statenverkiezingen. Hij staat op (bijna) gelijke voet met de VVD.

De twee zijn met grote afstand de grootste politieke partijen in de kustgemeente. Nieuwkomer FvD haalt 1747 stemmen en is daarmee goed voor 24 procent van het aantal uitgebrachte stemmen. De VVD scoort van oudsher goed in de gemeente Westvoorne en doet het net iets beter. De liberalen krijgen 1802 stemmen (24,7%). Wel moeten ze een verlies van 4,5 procent ten opzichte van de vorige Provinciale Statenverkiezingen incasseren. Het gaat met deze aantallen nog om de voorlopige uitslag.

De overige politieke partijen moeten het in Westvoorne met aanzienlijk minder stemmen doen. Het CDA is met 570 stemmen (7,8%) de derde partij in Westvoorne geworden, gevolgd door de PvdA (7,6%), PVV (7%) en D66 (6,8%). De vier partijen boeken echter allemaal een verlies. Het CDA en D66 verliezen allebei 4,2 procent en de PVV 8,8 procent. De PvdA verliest nog geen procent.

Het opkomstpercentage in Westvoorne is 61,36 procent en daarmee tien procent hoger dan vier jaar geleden. In totaal brachten 7281 kiesgerechtigden een geldige stem uit.

Foto: Jos Uijtdehaage

Lees meer lokaal nieuws op www.weekbladwestvoorne.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws