Rockanje-keeper René van der Meiden kan de gelijkmaker van Stellendam ook niet voorkomen. (Archieffoto:  Wil van Balen).
Rockanje-keeper René van der Meiden kan de gelijkmaker van Stellendam ook niet voorkomen. (Archieffoto: Wil van Balen).

Rockanje kan geen gaatje slaan met Stellendam

Actueel 199 keer gelezen

Stellendam - Het lukte Rockanje afgelopen zaterdag niet om een gaatje te slaan met naaste belager Stellendam. In een duel met een 'stevige vijfde plaats op de ranglijst' als inzet, moest de ploeg van trainer Harry Rusken die de laatste weken aan een opmars bezig is, genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel.

'En daarmee hebben we wel duidelijk te weinig gehad,' oordeelde teamleider Richard Venneker van Rockanje. 'Een doelpunt van Yoeri 't Mannetje werd op advies van de grensrechter van Stellendam afgekeurd. Welke clubgrensrechter is er nou echt objectief? Jammer dat de scheidrechter niet op zijn eigen waarneming af kon gaan. Hij had het zelf kennelijk niet duidelijk genoeg gezien.'

Kans
Omdat ook Sven Groenenboom in de tweede helft een scoringskans voor open doel miste, moest Rockanje het doen met de goal die 't Mannetje in de eerste helft achter de Stellendam-keeper schoot. De thuisploeg kwam na rust echter terug door een doelpunt van Peter-Jan Kooijman. 'Het was een beetje fortuinlijk,' erkende Stellendam-trainer Jan Lecker. 'Rockanje was sterker. Maar als ze niet voldoende scoren, winnen ze niet.'