Afbeelding

Westvoorne betaalt minder aan promotie Voorne-Putten

Actueel 149 keer gelezen

Westvoorne - Westvoorne gaat minder betalen aan de marketing van Voorne-Putten. De gemeenten hebben dat afgesproken. De marketingorganisatie OpVoorne-Putten kost jaarlijks 3,5 ton.

De gemeente Westvoorne is grootbetaler en stak jaarlijks bijna 175.000 euro in de organisatie. Brielle betaalde met ruim 50.000 euro, Hellevoetsluis 56.000 euro en Nissewaard 41.000 euro aanzienlijk minder. De bedragen zijn gebaseerd op het aantal verblijfsovernachtingen. Ook betaalden ze ieder nog eens 37.500 euro aan het regiofonds.

De gemeenteraad van Westvoorne wilde dat het aandeel van Westvoorne omlaag ging. In de toekomst betaalt Westvoorne nog ruim 113.00 euro, Brielle en Nissewaard rond de 41.000 euro en Hellevoetsluis ruim 74.000. Dit is per nacht én met toegevoegde recreatieve en toeristische economische waarde. De gemeenteraad wil in de toekomst mogelijk overgaan tot een ander model. Zo betalen nu de campings en hotels terwijl er andere zijn die van de promotie profiteren. De vier gemeenteraden op Voorne-Putten moeten nog een definitief besluit nemen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws