Tien partijen ondertekenden de prestatieafspraken.
Tien partijen ondertekenden de prestatieafspraken. Foto-Ok.nl / Rene Bakker

Huurdersorganisaties, verhuurders en gemeente Nissewaard ondertekenen prestatieafspraken

Actueel 213 keer gelezen

Spijkenisse – Wethouder Mijnans ondertekende vanmiddag samen met vertegenwoordigers van woningcorporaties en huurdersorganisatie de presentatieafspraken voor 2019 en verder. In deze prestatieafspraken geven de tien ondertekenende partijen aan, welke bijdragen zij het komende jaar leveren aan het woonbeleid van de gemeente, dat is vastgelegd in de woonvisie Nissewaard Woont. Het ondertekende document is een actualisering van de afspraken die vorig jaar gemaakt zijn.

Woningcorporaties De Zes Kernen, Woonbron, De Leeuw van Putten en Maasdelta, huurdersorganisaties Bernisse, SHS, Leeuw van Putten, CPRW en De Samenwerking en de gemeente Nissewaard, hebben opnieuw overeenstemming bereikt over de beschikbaarheid, kwaliteit, onderhoud, duurzaamheid en betaalbaarheid van huurwoningen. Ook zijn afspraken gemaakt over wonen met zorg, leefbaarheid en veiligheid.

Wethouder Mijnans vertelde voorafgaande aan de ondertekening, dat door de goede basis die er al lag in de vorm van de afspraken van vorig jaar, deze nu alleen maar geactualiseerd hoefden te worden. De door de partijen gedeelde visie op de verschillende thema's werd niet gewijzigd. 'Toch is er weer een hoop werk verzet om tot goede afspraken te komen', aldus de wethouder. Mijnans complimenteerde daarvoor alle betrokkenen, maar met name de bestuursleden van de huurdersverenigingen die dit op vrijwillige basis doen.

Op het gebied van leefbaarheid en veiligheid is afgesproken dat de huidige aanpak de komende jaren wordt voortgezet, wat onder andere betekent dat de partijen onverminderd blijven samenwerken om woonoverlast tegen te gaan. Daarnaast wordt actief ingezet op inbraakpreventie. Ook duurzaamheid en betaalbaarheid blijven speerpunten in de onderlinge afspraken. De maatregelen die in dit kader gnomen worden verbeteren niet alleen de kwaliteit van de woningen, maar leveren ook een besparing voor de huurders op omdat het energieverbruik en daarmee de energierekening daalt.

Momenteel is er veel vraag naar sociale huurwoningen. Op regionaal niveau worden afspraken gemaakt om te bewaken dat er in 2030 voldoende sociale huurwoningen zijn. Daarnaast wordt geprobeerd om de sociale woningvoorraad evenwichtiger over de regio Rotterdam te verspreiden. De gemeente en corporaties leveren hieraan een productieve bijdrage.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws