Afbeelding

Jep! helpt mee aan Marijes kerstmaaltijden

Actueel 166 keer gelezen

Hellevoetsluis - Via via hoorde Jep!, de organisator van tweedehands kleding -en speelgoedbeurzen, van de bijzondere actie die Marije Dijkhuis sinds enkele jaren doet. De Hellevoetse heeft in haar werk als leerkracht wel eens te maken met gezinnen die het echt niet breed hebben.

Ze merkt dat er behoefte is aan goed eten en soms ook liever een beetje meer dan dat er is. En omdat ze wel eens grote hoeveelheden kookt, wil ze daar nog wel eens wat van weggeven in porties.

Vier jaar geleden begon ze dan ook met het maken en weggeven van kerstmaaltijden. Ze heeft daarmee toen 10 mensen kunnen verrassen, dit waren zowel ouderen als gezinnen met jonge kinderen. Voor aankomende kerst heeft ze inmiddels aanvraag te koken voor ongeveer 35 personen en gaat ze dit met alle liefde en plezier weer doen. Vanaf vorig jaar krijgt ze hulp van vrienden en ook dit jaar zijn er weer lieve mensen die helpen het pakket steeds mooier te maken. Naast voor-, hoofd-, en nagerecht kunnen er nu ook kleine cadeautjes in voor de kinderen en extra accessoires om de avond wat meer aan te kunnen kleden.

Vier jaar geleden is ze klein begonnen en het wordt sindsdien elk jaar groter. Marije zet zich met hart en ziel in voor de mensen die wel een extraatje kunnen gebruiken daarom heeft Jep! de opbrengst van de kinderkleding- en speelgoedbeurs van oktober aan Marije geschonken.

De voorjaarsbeurs van Jep! zal plaatsvinden op 6 april 2019 met weer veel goed speelgoed en mooie kinderkleding. Mocht u zelf kinderkleding of speelgoed willen aanbieden, houd dan onze facebookpagina (@jep.beurs) in de gaten voor de datum van inschrijven.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws