Afbeelding
Foto: Hulpverleningsnieuws Zuidland

Zorgen over aanrijtijden ambulances

Actueel 511 keer gelezen

Zuidland - Afgelopen zondag vond er rond 15.10 uur een ongeval plaats op de Zuidoordsedijk. Het slachtoffer, een fietsster, moest bijna 40 minuten wachten op een ambulance. Zelfs de politie begon zich af te vragen waar de ambulance bleef.

De eerste opgeroepen ambulance werd doorgestuurd naar een melding op de Brielselaan in Rotterdam, reden om een tweede ambulance op te roepen. Die kwam rond 15.50 uur aan bij de onfortuinlijke vrouw die met spoed overgebracht is naar het ziekenhuis.

Willem Heijdacker, voorzitter van de Stichting Acute Zorg VPR, is opnieuw in de pen geklommen richting de Autoriteit Consument en Markt (ACM), de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en IG&J. Ging het de eerste keer om een ambulance die te laat kwam bij een reanimatie en waarbij de traumahelikopter uitkomst bracht, dit keer was het een incident dichter bij huis. 'De situatie wordt steeds gevaarlijker voor mensen in een acute noodsituatie. In het weekend worden er op geheel Voorne-Putten en Rozenburg maar twee ambulances ingezet. Zijn die niet beschikbaar, dan moet er een ambulance vanuit Rotterdam of Capelle komen.'

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws