Afbeelding
Uw lokale ondernemer

Tuinderij Vers B.V.

Actueel 633 keer gelezen

Wij leveren maatwerk, waarbij VERS en kwaliteit leidend zijn

Brielle – Tuinderij Vers is een modern groenteverwerkingsbedrijf, gespecialiseerd in het snijden, mengen en verpakken van groenten en fruit tot kant en klare en panklare producten. Het bedrijf is gevestigd aan de Kloosterweg en ging van start in 1986.

Het super moderne en recentelijk verbouwde bedrijf wordt gerund door een driekoppige directie; Edwin Noordermeer, Rob Witmer en Simone Varekamp van Vliet. Het bedrijf beschikt over 11.000 m2 gekoelde ruimtes en is zeven dagen in de week en 24 uur per dag operationeel. Vorig jaar waren ze de trotse winnaar van de Rotterdams ondernemersprijs. "In de laatste drie jaar hebben we een explosieve groei doorgemaakt", vertelt Edwin. "Ons medewerkersbestand is gegroeid van 200 naar 400. In de laatste twee jaar hebben we ook flink geïnvesteerd middels een grote verbouwing. We hebben nu een bebouwing staan, waarbij we nog een keer kunnen verdubbelen qua afzet."

Groente en fruit
Tuinderij Vers levert aan de groothandel, supermarkten en foodservice een uitgelezen assortiment panklare groenten, groentemixen, slamelanges, rauwkosten en kant-en-klare maaltijdsalades in diverse productspecifieke verpakkingen. "Ons uitgangspunt is om gezond eten met meer groente en fruit voor iedereen gemakkelijk te maken", zegt Edwin. "Groenten en fruit staan nu ook in de spotlights. Ik zeg altijd, het is het goedkoopste medicijn wat je kan bedenken. Als je er genoeg van consumeert, zou bijvoorbeeld een welvaartskwaal als diabetes type 2 niet voor hoeven te komen. Het advies van het voedingscentrum is ook niet voor niets om 200 gram fruit en 250 gram groente per dag te consumeren. Wij halen als 'BV Nederland' denk ik net de helft. Gelukkig wordt dit nu ook opgepakt door de overheid en de hele medische wereld om meer initiatieven te ontwikkelen om te zorgen dat mensen meer groente en fruit gaan eten. Zo zouden dan ook de kosten in de gezondheidszorg wat kunnen gaan dalen."

Arbeidsmarkt
"Door de groei die we hebben meegemaakt en die we nog voorzien, en dat in combinatie met de al moeilijke arbeidsmarkt, ben ik ervan overtuigd dat we in de nabije toekomst nog wel de handjes kunnen vinden", vervolgt Edwin. "Maar met de mensen voor de meer verantwoordelijk functies zie je dat nu al verschralen. Het wordt voor ons dus belangrijk om daar energie in te stoppen, want als we nog verder willen groeien, moeten we daar wel de mensen voor hebben. Daar komt nog bij dat er hier weinig nieuwe bedrijven bijkomen, de jeugd weg trekt en de nieuwe aanwas medewerkers dus steeds kleiner wordt. Dit heeft gelukkig al wel de aandacht en met name ook van het Economic Board Voorne-Putten. Met elkaar moeten we ervoor gaan zorgen dat er over vijf jaar hier ook nog genoeg mensen beschikbaar zijn om te werken. En dat is best een uitdaging."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws