Jong en oud genoot op de boerderij.
Jong en oud genoot op de boerderij. Foto-Ok.nl / Rene Bakker

Veel bezoekers bij ‘Bakkie bij de boer’

Actueel 379 keer gelezen

Geervliet/Abbenbroek - Vandaag konden belangstellenden tijdens 'Bakkie bij de boer' kennis maken met diverse land- en tuinbouwbedrijven op Voorne-Putten. Op deze uitzonderlijk mooie oktobermiddag had men bij melkveehouderij Eikelenboom aan de Katerwaalsedjik in Abbenbroek en bij akkerbouwer Lugtenburg aan de Ringdijk in Geervliet niet te klagen over belangstelling.

Onder het genot van een kopje koffie, thee of limonade was het voor jong en oud goed vertoeven tussen de kalfjes, strobalen en suikerbieten. Naast een (speelgoed)tractor race door de schuur van de boer, het bekijken van de pinken (de één jarige koeien) en het klimmen op hooibalen, was kalfjes aaien toch wel veruit de favoriete bezigheid voor de kleinste bezoekers van de melkveehouderij. Bij het akkerbouwbedrijf kon een grote berg met suikerbieten worden beklommen en kleurplaten worden gekleurd. Ook lieten de bezoekers zich daar de zelfgemaakte pompoensoep en pompoencake goed smaken.

'Bakkie bij de boer' is één van de activiteiten van de landelijke Dutch Agri Food Week die voor de vierde keer wordt georganiseerd. Naar schatting 100 agrarische bedrijven doen vandaag mee. Het doel is om iedereen kennis te laten maken met de land- en tuinbouw van nu en te laten zien hoe in Nederland gewerkt wordt aan lekker, veilig en gezond voedsel. Deze week staat in het teken van de kracht van de Nederlandse land- en tuinbouw en agri- en foodsector en is bedoeld om de sector op een positieve manier onder de aandacht te brengen. 'Bakkie bij de boer' is een laagdrempelig initiatief waarbij de boeren en tuinders zelf vertellen over hun werk, het welzijn voor de dieren, milieu, landschap de veiligheid en kwaliteit van ons eten en duurzaamheid. Ook glastuinbouwbedrijf Varekamp in Tinte deed vandaag mee aan deze eerste editie van 'Bakkie bij de boer' op Voorne-Putten.

Kijk voor meer lokaal nieuws, evenementen en sportberichten uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws