De stichting Het Merula Weeshuis is trots op het nieuwbouwproject (Fotografie: Jos Uijtdehaage)
De stichting Het Merula Weeshuis is trots op het nieuwbouwproject (Fotografie: Jos Uijtdehaage) Foto: Jos Uijtdehaage

Bouw appartementen Burgemeester H. van Sleenstraat afgesloten

Actueel 725 keer gelezen

Brielle - Afgelopen zaterdag werd met een feestelijk BBQ de bouwperiode van de appartementen aan de Burgemeester H. van Sleenstraat afgesloten. Het complex (tegenover nummer 33-39) bestaat uit 20 huurwoningen. De appartementen op de begane grond zijn bestemd voor ouderen vanaf 60 jaar, en voldoen met een huur van rond de 600 euro per maand ruimschoots aan de criteria voor sociale huurwoningen. De appartementen erboven zijn startersappartementen voor jongeren tot 30 jaar.

Hiermee heeft de stichting Het Merula Weeshuis bewust gekozen voor twee doelgroepen die in het algemeen worden vergeten. De bouw werd volgens de planning binnen 1 jaar gerealiseerd door bouwbedrijf Boogert uit Oosterland. Door velen wordt dit project het mooiste nieuwbouwproject van de hele binnenstad genoemd.

"De stichting is heel trots op dit nieuwbouwproject", zei president-regent Cees Zoetemeijer bij de opening van de BBQ, waarbij de wethouders André Schoon, Robert van der Kooi en Bert van Ravenshorst tot de genodigden behoorde. Het is dan ook een project waar Brielle trots op kan zijn. Ging het dan allemaal van een leien dakje? Nee, natuurlijk niet. Rens van der Blom, de rentmeester van de stichting, schetste de lijdensweg langs de nutsbedrijven Stedin, Joulz, Ziggo, KPN en Regge-fiber. Het laatst genoemde bedrijf slaagde er zelfs in om vier van de twintig appartementen niet aan te sluiten. Dat vond zelfs de medewerkster van het call-center onlogisch.

De stichting het Merula Weeshuis is in 1552 opgericht door het bestuur van de gemeente Brielle om de nalatenschap van Angelus Merula te beheren. De stichting biedt verschillende huurwoningen aan voor 60- en 65-plussers in het hart van de Brielse vesting. Incidenteel zijn er woningen beschikbaar voor jongeren. Als u interesse heeft om een woning te huren, kunt u zich hiervoor inschrijven. De stichting hanteert geen wachtlijst. Alleen belangstellenden die direct op zoek zijn naar een woning kunnen zich aanmelden.

Fotografie: Jos Uijtdehaage

Lees meer lokaal nieuws op www.brielsnieuwsland.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws