Afbeelding
Foto: John Biert

Tweede Golf4Health event een groot succes

Actueel 186 keer gelezen

Brielle - Afgelopen vrijdag werd het tweede Golf4Health event op Golfbaan Kleiburg gehouden. Stichting Vrienden van de Health Promoters organiseerde voor de tweede keer dit uniek golfevenement waarbij er in elke flight een bekende uit Nederland of België meespeelt. Tom Okker, Willy en René van de Kerkhof, Piet Schrijvers, de bekende Belgische voetballer Yves Soudan, Musicalster Mariska van Kolk, voormalig politiewoordvoerder Klaas Wilting, voormalig atleten Olga Commandeur en Nelli Cooman waren hierbij aanwezig.

De officiële opening van het toernooi werd gedaan door Dr. Harold Robles, oprichter van de Health Promoters en de sterspeler van Golfbaan Kleiburg, Andy Smith. Daarna gaf burgemeester Gregor Rensen van Brielle het startschot voor het toernooi en verrichtten Gerda Havertong en Denise Jannah in aanwezigheid van Willem van Hanegem de afslag op hole 1. De opbrengst van het event is bestemd voor de stichting Health Promoters. 

Preventie door Educatie
Health Promotion South Africa Trust ® is een non-profitorganisatie die voorlichting en training geeft op het gebied van hygiëne, gezondheid en het voorkomen van ziekten, in de townships van zuidelijk Afrika. Nog altijd komen ieder jaar duizenden mensen, vooral kinderen om, als gevolg van gebrekkige kennis over hygiëne en het voorkomen van ziekten. Zo overlijden kinderen aan diarree, infecties en andere ziekten die voorkomen kunnen worden door eenvoudige basisvoorlichting en trainingen te geven aan hulpverleners en aan de lokale bevolking. De Health Promoters bieden die basisvoorlichting en trainingen met uitstekende en veel belovende resultaten. Health Promotion South Africa is gevestigd in Zuid Afrika met ondersteunende organisaties in Europa en de Verenigde Staten van Amerika.

Fotografie: John Biert

Lees meer lokaal nieuws op www.brielsnieuwsland.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws