Afbeelding

Oceanen plasticvrij door The Great Bubble Barrier

Actueel 167 keer gelezen

Florian Dirkse richtte vorig jaar zijn eigen bedrijfje op en houdt zich sindsdien bezig met zijn grootste passies inspireren, zeilen en onze oceanen redden. Een van de projecten waar hij zich momenteel mee voor inzet is The Great Bubble Barrier.

Eerder richtte hij The Ocean Cleanup op, dit nieuwe project heeft dezelfde belangrijke missie. Donaties zijn hard nodig ga naar www.thegreatbubblebarrier.com en draag bij en kies eventueel een mooie reward. Onze oceanen zullen je dankbaar zijn!

The Great Bubble Barrier stopt de plastic soup in rivieren dichtbij de bron, voordat het in de oceaan komt. Met een bellenscherm wordt de stroom van plastic afval geblokkeerd zonder schepen of vissen te hinderen.

The Great Bubble Barrier is een slimme oplossing om plastic vervuiling in rivieren tegen te gaan met behulp van luchtbellen. En het grote voordeel is dat het bellenscherm geen obstakel vormt voor vissen en vaartuigen zoals netten of andere opvangsystemen zouden doen. En het omvat bovendien de gehele breedte en diepte van de rivier. Studies hebben aangetoond dat 80% van al het plastic afval in onze oceanen belandt via rivieren. De Bubble Barrier vangt dat plastic dichtbij de bron af voordat het de oceanen bereikt en uiteindelijk tot micro plastics afbreekt. En na testen bij Deltares en in de IJssel blijkt het ook nog eens te werken! Daarom mijn missie om dit project te helpen om groot te worden.

Meer info of een donatie doen? www.thegreatbubblebarrier.com
Meer info en de Facebookpagina liken? www.facebook.com/TheGreatBubbleBarrier
Weten wat Florian nog meer doet? www.zeildromen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws