Filmpje aanpak Struytse Hoeck

Actueel 1.686 keer gelezen

Afgelopen donderdag werden onder grote belangstelling - van voornamelijk ondernemers - de nieuwe plannen omtrent de Struytse Hoeck onthuld, Het gaat hierbij om het definitieve ontwerp.

"Het definitieve ontwerp houdt in dat dit het ontwerp is wat de stuurgroep voor ogen heeft" vertelt burgemeester Junius. "Het ontwerp staat natuurlijk altijd open voor de ideeen van de betrokken ondernemers en bewoners van het winkelcentrum".

De Struytse Hoeck bestaat sinds begin jaren 80. Het begon met 16.000 m², wat nu genoemd wordt het onoverdekte gedeelte. Hellevoet bleef groeien, het centrum was een succes en er kwam een tweede fase, het overdekte gedeelte. Totaal beslaat het centrum nu 30.000 m²

Voorzitter van de winkeliersvereniging Hans de Wit vertelt: "Zo'n 10 jaar geleden was er sprake om weer een uitbreiding toe te voegen. Maar de structurele leegstand vanwege de opkomende online cultuur heeft dit verhinderd. Maar nu deze leegstand voorbij is vinden wij het tijd om wat aan het uiterlijk van het onoverdekte gedeelte te doen. Het wordt tijd voor een nieuw tapijt en nieuw behang zeg maar. De openbare ruimten en de gevels zijn klaar voor een update. Dit om te zorgen dat ook de verblijfsfunctie verbeterd. Dit wil zeggen dat we de klanten graag wat langer op het centrum willen houden per bezoek en dit dus ook aantrekkelijk voor hen moeten maken.

Wat dit in de praktijk in gaat houden laat architect Martijn Nierop van Kuiper Compagnons zien. Men wil alle bestrating uniform gaan maken zodat het meer een geheel wordt. Ook door de gevels minder aanwezig te maken en eenzelfde stijl te geven zal het er moderner en strakker uit gaan zien. Ook zal veel meer groen komen en er zullen plekken gecreeërd gaan worden die uitnodigen om lekker even te gaan zitten. Er is nu weinig samenhang op het centrum en sommige plekken zijn erg onuitnodigend om heen te gaan. Het moet lichter en meer open worden, zodat je als het ware via een soort wandelroute over het gehele centrum wordt geleid waarbij geen winkel in een "verdomhoekje" ligt. De plannen zijn vrij uitgebreid en zijn het beste gewoon zelf te bekijken. Dit kan via dit filmpje waarin u een virtuele wandeling maakt over het nieuwe centrum.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws