Afbeelding
Foto: PR

Obs Branding viert "weken van het samenspelen"

Actueel 217 keer gelezen

Brielle - Op obs Branding in Brielle is vorig schooljaar een mooi idee ontstaan. Dit keer niet door de leerkrachten, maar door een zeer actieve leerlingenraad. Zij hadden het verzoek van medeleerlingen gekregen eens een keer iets te organiseren rondom het thema pesten. In een laatste vergadering van de leerlingenraad kwam het idee om daar een positieve draai aan te geven. Uiteindelijk werd er gekozen voor "De week van samenspelen"

Begin dit schooljaar werd er snel verder vergaderd en doortastend spijkers met koppen geslagen. In samenwerking met het Team Jeugd van Stichting Push is er snel en adequaat een prachtig programma in elkaar gezet. Van de afgelopen jaren gespaarde gelden van de Jantje  Betonacties hebben ze voor  €1250,- aan materialen aangeschaft. Deze werden in de tweede week van het schooljaar in de groepen  gepresenteerd door de leerlingenraad. Een bovenbouwbox, een middenbouwbox en een extra waterbaan voor de groepen 1/2. Verder is een circustas vol  behendigheid- en jongleermaterialen aangeschaft  voor in de gymlessen.

In de derde week werd de leerlingen geleerd binnen en buiten de gymlessen, hoe ze hier met de nieuwe materialen om kunnen gaan en welke spelen ze er allemaal mee gaan doen. In de groepen 6, 7 en 8 werd er een "Water-Rots-training"  (kom op voor jezelf) gegeven door daarvoor opgeleide medewerkers van Stichting Push.
Na schooltijd zouden activiteiten plaatsvinden op het schoolplein. Eerst voor de groepen 3 t/m 5 en later in de week voor groepen 6 t/m 8. Deze werden echter vanwege het slechte herfst weer een week verplaatst.

Vanaf deze week gaan de groepen 3 t/m 8 de speelboxen met materiaal inzetten in de pauzes. Hiervoor is een rooster opgesteld zodat elke groep twee maal per week aan de beurt komt. Ook het controleren van het materiaal gebeurt door leerlingen, zodat zij ook verantwoordelijk worden gemaakt voor het materiaal. Telkens is een andere groep na de pauze verantwoordelijk voor de controle van de buitenspeelboxen.

Deze weken wordt er weer geld ingezameld via de Jantje Beton lotenactie. Ook hiervoor wordt 50% van de opbrengst gebruikt speelmateriaal en het nog mooier maken van het schoolplein.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws