Ben Spork zag in Schiedam hoe Brielle vijf keer scoorde en poulewinnaar werd in het bekertoernooi. * Archieffoto: Wil van Balen.
Ben Spork zag in Schiedam hoe Brielle vijf keer scoorde en poulewinnaar werd in het bekertoernooi. * Archieffoto: Wil van Balen. Foto: Wil van Balen

Brielle slaat toe in laatste poulewedstrijd bekertoernooi

Actueel 152 keer gelezen

Brielle – Brielle won de laatste wedstrijd in de poule van het bekertoernooi van district West II met 0-5 zege bij Excelsior '20 en werd poulewinnaar. Brielle moest na gelijke spelen tegen Serooskerke (thuis) en Zuidland (uit) ook winnen bij zondagtweedeklasser Excelsior '20 om de kansen om door te gaan in het bekertoernooi in eigen hand te houden.

Zuidland, met het slotduel bij Serooskerke voor de boeg al in het bezit van vier punten, en Serooskerke, dat eveneens op een totaal van vier punten stond, hadden betere papieren om poulewinnaar te worden. Zuidland had in Serooskerke ook lange tijd uitzicht op de eerste plaats in de poule. De ploeg van trainer Aad Andriessen koesterde door een goal van Quinten Cheek A Lam tot diep in de extra tijd een 0-1 voorsprong, maar op de valreep trok de thuisploeg de score nog recht. Het bleek voor Serooskerke een gouden treffer, want het leverde de Zeeuwen de tweede plaats in de poule op, die ook recht geeft op de volgende ronde.

Ongeslagen
Brielle, Serooskerke en Zuidland eindigden nu alle drie met vijf punten en bleven ook alle drie ongeslagen in de poule. Zuidland werd echter door het minste doelsaldo het kind van de rekening. De Brielse goals in Schiedam kwamen van Jeffrey Duijnstee (3x), Marcel van den Berg en Gino Stolk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws