Afbeelding
Foto: Jos Uijtdehaage

Gemeentehuis Oostvoorne staat open voor hoogwaardige horeca

Actueel 745 keer gelezen

Oostvoorne - Van de vijf initiatieven die zijn ingediend voor de invulling van het oude gemeentehuis in Oostvoorne heeft het college gekozen voor het plan van QX Real Estate. Dit plan richt zich op hoogwaardige horeca voor het voormalige gemeentehuis. De gemeente wil met QX Real Estate samenwerken onder de voorwaarde dat beide partijen zich kunnen vinden in de koopovereenkomst. Als beide partijen er niet uit komen, wordt gekeken of één van de andere initiatieven geschikt is voor het gebruik van het voormalige gemeentehuis.

Het gemeentehuis in Oostvoorne heeft sinds enkele maanden geen vaste gebruiker meer. Om snel tot een nieuwe invulling te komen, konden maatschappelijke en commerciële initiatiefnemers hun plannen voor het gebruik van het pand tot en met 1 juli indienen. In totaal hebben vijf initiatiefnemers een plan ingediend.

Wethouder Van der Meij: "In QX Real Estate hebben wij een partner gevonden die het markante gebouw in de dorpskern, direct gelegen aan de Burcht van Voorne, een passende bestemming kan geven die onderdeel uitmaakt van de levendigheid van het dorp."

De plannen zijn getoetst aan de hand van een puntenverdeling. Behoud van de trouwfunctie, een solide financiële exploitatie en het versterken van de kwaliteiten van de omgeving zijn daarbij belangrijk. Voor het opstellen van een plan zijn enkele kaders meegegeven. Meer informatie vindt u op www.westvoorne.nl/gemeentehuisoostvoorne.

Foto: Jos Uijtdehaage

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws