Afbeelding
Foto: René Bakker

2e Editie High Five start met wereldrecord poging

Actueel 184 keer gelezen

Spijkenisse – In het sportcentrum aan de Einsteinweg vond vanmiddag de kick-off van de tweede editie van project High Five plaats. Basisscholieren uit de groepen vier tot en met acht van 12 scholen uit Nissewaard, volgen deze week gedurende een dagdeel een aantal clinics op het gebied van bewegen en gezondheid.

Daarnaast was vanmiddag nog een extra feestelijk en spannend element aan de kick-off toegevoegd. De aanwezige kinderen mochten allereerst meedoen aan een poging een nieuw wereldrecord High Five geven te vestigingen en daarmee in het Guinness Book of Records te komen.

Recordpoging
De 19-jarige Joey Grinwis, een van de studenten van het Albeda College die tijdens de drie High Five dagen de sportende scholieren begeleid, wist gedurende de één minuut durende recordpoging maar liefst met 324 kinderen te 'High Fiven'. Het vorige record stond op 290 High Fives. Of deze recordpoging erkend wordt en dus in het World Record Book komt, moet nog even worden afgewacht. Het enthousiasme van aanwezige kinderen die vooraf met muziek en dans in de stemming gebracht werden, zorgden in ieder geval voor een heel leuk en oorverdovend begin van het evenement.

Nationale sportweek
Niet toevallig wordt de High Five tijdens de Nationale Sportweek gehouden. Tijdens dit landelijke evenement wordt een week lang het sporten en het belang daarvan in de etalage gezet. Tijdens de High Five dagen, die georganiseerd worden door de combinatiefunctionarissen van de gemeente Nissewaard, worden de elementen sociaal, ontwikkeling, maatschappelijk, bewegen en voeding belicht. Zo komen onder andere zelfverdediging, squash, klimmen, tennis, bootcamp, voedingslessen en het ontwikkelen van een 'groen' schoolplein aan de orde. Sportverenigingen en -scholen verlenen hun medewerking aan het evenement. Daarnaast geven Albeda studenten beweging en voeding als High Five ambassadeurs ondersteuning en leiding tijdens de clinics. Het programma tijdens deze tweede editie is uitgebreider dan vorig jaar. Kinderen van de onderbouw van de deelnemende scholen krijgen sportclinics in hun eigen school.

Actief in school
De High Five dagen zijn het eerste project van het onderwijsaanbod, activiteiten en educatief lesmateriaal op gebied van sport, cultuur en natuur in het zojuist gestarte schooljaar, dat door de gemeente Nissewaard wordt aangeboden. Op www.actiefinschool.nl is het hele programma te vinden. Meer informatie over de Nationale Sportweek vindt u op www.nationalesportweek.nl.

Kijk voor meer lokaal nieuws, evenementen en sportberichten uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws