Student orthopedagogiek en ‘absolutely fabulous nachtvlinder in 2015’ Elio Heres verzorgde de presentatie. Het veilen van kunstwerken, samen met jurylid en kunstenaar Bram van Baalen bleek een vak apart.
Student orthopedagogiek en ‘absolutely fabulous nachtvlinder in 2015’ Elio Heres verzorgde de presentatie. Het veilen van kunstwerken, samen met jurylid en kunstenaar Bram van Baalen bleek een vak apart. Foto: Liesbeth Speelman

Succesvol Art Gala voor behoud van Catharijnekerk

Actueel 214 keer gelezen

Brielle – In Brielle weet men altijd bijzondere evenementen te organiseren! Zaterdagavond vond het art gala plaats in de Catharijnekerk als afsluiting van de kunstwedstrijd deze zomer. Het was een idee van het Comité Behoud Catharijnekerk dat zich tot doel stelt onze Brielse Dom in al zijn pracht en luister te behouden. Een grote groep vooral Brielse ondernemers en organisaties verleende steun en medewerking.

Het werd een spectaculaire avond. De bezoekers hadden massaal gehoor gegeven aan de oproep om in het zwart-wit te verschijnen. De Catharijnekerk was omgetoverd in een feestelijke ruimte waarin een catwalk, zitjes met tafels waarop champagnekoelers, en prachtige boeketten. Er waren onder andere optredens van Rachel Kramer, zangeres Lorrèn en haar band (bekend van North Sea Jazz). Centraal tijdens de avond stonden echter de kunstveiling en de uitslag van de kunstwedstrijd waarvan de opbrengst ten goede zou komen aan de restauratie van de Catharijnekerk.

Burgemeester Gregor Rensen maakte de eerste prijswinnaars van de kunstwedstrijd bekend. Het zijn: Categorie Driedimensionaal: Toos de Bruyn van Leeuwen; Compassie - Categorie Schilderen: Frans van Dijk; Sint-Catharijnekerk, - Categorie Textiel: Niki Bierling van den Berg; Take me to Church - Categorie Tekenen/Grafiek: Jessica van Velden: Kleurrijk Verleden - Categorie Fotografie: Annelies de Ouden; Sint-Catharijnekerk.

Fotografie: Jos Uijtdehaage

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws