Veertien oud-leerlingen van de Brielse RHBS waren vorige week weer bijeen in Brielle voor een reünie. * Foto: Jos Uijtdehaage.
Veertien oud-leerlingen van de Brielse RHBS waren vorige week weer bijeen in Brielle voor een reünie. * Foto: Jos Uijtdehaage. Foto: Jos Uijtdehaage

Oud-RHBS-leerlingen weer bijeen op reünie in Brielle

Actueel 400 keer gelezen

Brielle – Ze waren vorige week donderdag voor de derde keer bijeen, de leerlingen die in 1957 en 1958 hun diploma aan de voormalige RHBS van Brielle behaalden.

En als het aan het toch wel steeds kleiner wordende gezelschap (nu in de leeftijd van 77 tot 79 jaar) ligt, was het zeker niet de laatste keer. De vierde reünie is gepland voor 2019.

De Meiden
Oud-voorzitter van de opgeheven Brielse voetbalclub WRW, Teun van den Berg, verliet Brielle nooit en was opnieuw mede-organisator. Het gezelschap kwam vorige week donderdag bijeen in strandcafé De Meiden. Voor voor geanimeerde gesprekken, een excursie naar tomatenkwekerij 'De Dijk' aan de Bollaarsdijk en een lezing van medeleerling Jaap van de Linde, geboren en getogen in Simonshaven, nu woonachtig in België en oud-burgemeester van Kortgene, Made en Hoogezand-Sappemeer. Van de Linde was ook vier jaar lang (1999-2003) preses van profclub FC Groningen. Onder zijn bewind werd stadion De Euroborg gebouwd.

Dokter Boehmer
Onder de reünisten bevond zich ook Jaap Boehmer, zoon van de bekende Brielse huisarts 'dokter Boehmer', die aan de Voorstraat praktiseerde. Zoon Jaap heeft er nog altijd goede hoop op, dat er ooit een straat in Brielle wordt vernoemd naar zijn vader…

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws