Afbeelding
Foto: Nissewaard Lokaal

Niet veel animo voor Dag van de Democratie

Actueel 204 keer gelezen

Ieder jaar wordt in september in Nederland de Dag van de Democratie gevierd. De Dag van de Democratie biedt gemeenten en provincies een mooie gelegenheid om de betrokkenheid bij de lokale democratie te vergroten.

Afgelopen zaterdag 9 september was het weer zover. Echt druk werd het echter niet in het stadhuis in Spijkenisse: het jongerendebat ging vanwege gebrek aan belangstelling niet door; slechts twee aanmeldingen werden ontvangen. Waarschijnlijk een gevolg van te weinig ruchtbaarheid vooraf, zo vonden verschillende aanwezigen.

Tijdens de politieke markt kregen bewoners de mogelijkheid de vertegenwoordigers van de verschillende politieke partijen persoonlijk vragen te stellen en een gesprek aan te gaan. Roy Masthoff van Nissewaard Lokaal:'Het is duidelijk dat de lokale politiek niet leeft in Nissewaard. Toch staan we hier graag om eventuele bezoekers te woord te staan; elke inwoner is er tenslotte één'. Toch nog 20 potentiële raadsleden konden die middag terecht in de raadzaal voor de workshop 'Hoe werkt de gemeenteraad en hoe wordt je politiek actief". Paul Bogaard, wethouder en locoburgemeester van de gemeente Korendijk leidde de geïnteresseerden deskundig langs de ins en outs van de lokale politiek. Ter afsluiting was er de mogelijkheid om vragen te stellen aan oud-voetballer en tegenwoordig stadionspeaker van Feijenoord, Peter Houtman. Houtman was zelf 4,5 jaar actief als raadslid in gemeente Nissewaard en vertelde enthousiast over zijn ervaringen, die gretig aangehoord werden. Op 3 oktober staat het vervolg gepland van de workshop: tijdens de bijeenkomst Politiek Actief wordt dieper ingegaan op deze materie.

Kijk voor het laatste politieke  nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws