Burgemeester De Jong hees op het Dorpsplein in Rockanje de speciale jubileumvlag
Burgemeester De Jong hees op het Dorpsplein in Rockanje de speciale jubileumvlag

Burgemeester geeft startsein feestjaar 800 jaar Rockanje

Algemeen 521 keer gelezen

Rockanje - Maandag 29 juni heeft burgemeester Peter de Jong samen met het comité Rockanje 800 jaar het startsein gegeven voor het feestjaar ter gelegenheid van het 800-jarig bestaan van Rockanje. De burgemeester hees op het Dorpsplein in Rockanje de speciale jubileumvlag.

Door de huidige omstandigheden loopt het feestjaar 2020 voor 800 jaar Rockanje anders dan gepland. Het comité Rockanje 800 jaar heeft daarom besloten het feestjaar te laten lopen van 29 juni 2020, de officiële verjaardag van Rockanje, tot 29 juni 2021.

Eerste prijs
Aan burgemeester De Jong deze ochtend ook de taak om de winnaar bekend te maken van de prijzen voor de Vlagstraat 2020 Rockanje. Welke straat zou de meeste vlaggen hebben hangen...? Al vroeg zat de jury in de auto om heel het dorp en buitengebied te doorkruisen. De groene vlag was uitverkocht en daar is op creatieve manieren mee omgegaan! De jury is streng geweest, en kwam uiteindelijk na een mooi stuk van ‘Muziekvereniging "Ons Genoegen" Rockanje’ en een prachtige speech van burgemeester Peter de Jong met het verlossende woord: de eerste prijs voor Vlagstraat 2020 Rockanje is geworden: de Prunuslaan! 24 van de 24 huizen een vlag en zelfs een paar extra! Met 100 procent dus een absolute winnaar! Zij werden op de voet gevolgd door de Voet- of Kraagweg met 21 van de 21 huizen! Dus ook een score 100 procent!

Activiteiten
Het comité Rockanje 800 jaar had voor dit jaar een prachtig programma samengesteld met allerlei activiteiten. Het coronavirus gooide echter roet in het eten. Maar inmiddels hebben zij het programma dus aangepast. In de zomervakantie kunnen kinderen t/m 12 jaar meedoen met 'Reis mee door Rockanje aan Zee'en is er op 6 september straattekenen voor de kinderen. In juni 2021 vinden ter afsluiting van het feestjaar ook vele activiteiten plaats, zoals onder andere kinderspelen, een rondrit met oude koetsen, een dorps BBQ, een Jazz Night, een streekwarenmarkt en een autopuzzelrit. Ook vindt dan de finale plaats van het kampioenschap 'Dialect Proaten'. Kortom, de Rockanjenaren hebben nog genoeg om naar uit te kijken!

Historische vlaggen
De gemeentevlag van Rockanje is voor de viering van het 800-jarig bestaan door het Rockanje 800 comité nieuw leven in geblazen. Bouwe Klok kon dankzij alle beschikbare info bij de Dokkumer Vlaggencentrale een historisch verantwoorde, nieuwe versie van de Rockanjese defileervlag bestellen.

Zolang de voorraad strekt, is de vlag uit 1938 voor 20 euro per exemplaar bij Bouwe Klok verkrijgbaar (tel. 06 12197449 of e-mail: boudewijnklok@gmail.com)

Lees meer lokaal nieuws op www.weekbladwestvoorne.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws