Powered by Portstream Media logo Portstream Media

in Nieuws Bedrijven

Scan omgeving

Op bedrijven en aanbiedingen in de buurt.

BEGIN SCAN


Bevrijdingsdag 2012 Hellevoetsluis: straatvoetbal en wijkfeest

HELLEVOETSLUIS – De eerste Hellevoetse editie van het Nationale Straatvoetbal Evenement en Wijkfeest was een dag met vele activiteiten voor jong en oud. Het evenement stond in combinatie met de datum 5 mei symbool voor vrijheid, samenspel, respect en plezier. Wethouder Evert Taal, SVBN-projectleider Sander Enkelaar, Sparta-speler Mario Bilate en SVBN-ambassadeur rapper Winne verrichtten rond 12.00 uur de officiële opening.

Hierna speelden zij een wedstrijd tegen het gehandicaptenteam (G-team) van Hockeyclub Voorne. Het G-team wist als eerste te scoren en won! Ze kregen een mooie medaille.

Verrassing van de dag was de komst van rapper Winne, een van de ambassadeurs van de SVBN (Straatvoetbalbond Nederland). De SVBN en Winne vestigen met de muziekwedstrijd ‘De nationale vrijheidsrap’ extra aandacht op het thema ‘vrijheid’. Daarnaast werd door alle organisaties en deelnemende teams op een groot doek beschreven wat vrijheid voor hen betekent. Een ander hoogtepunt was de wedstrijd kratten stapelen. Vele kinderen deden een poging en een aantal bereikte een wiebelige hoogte van wel dertien kratten.

Op het parkeerterrein van Vermaat aan de Amnesty Internationallaan werden voor alle leeftijden straatvoetbaltoernooien georganiseerd. De winnende teams zijn: Masters (jongens 10-12 jaar), Gucci Girlzz (meisjes 10-12 jaar), Trabzelona (jongens 13-15 jaar), vv H’sluis MC1 (meiden 13-15 jaar) en Nickname (jongens 16+). Zij mogen door naar de regiofinale. Hier zal worden gestreden om de felbegeerde plek in de landelijke finale. De winnaars in de categorie Jongens 16+ plaatsen zich daar voor het WK Straatvoetbal op Aruba in december.

Gedurende de dag waren er optredens van dj Aldair Silva, Thalitta en Crew, Multi Percussion, 1Duidig, Britt Timmers, Strea Briante, Danny Reichardt en Wim Boot, Diva’s, Eksakt en dj Tishomar. Kinderen vermaakten zich met oud-Hollandse spelletjes, knutselen, schminken, muziekworkshops, ballonnenclown, luchtkussen, PUSH-pannakooi en ponyritjes van Manege stal Flicka. SWS Jong had voor jongeren een overdekt buurt- en jongerencentrum ingericht waar ze konden chillen, gamen en tafelvoetballen. Verder verkocht Resurrection Power Jong cupcakes, beheerde het gemeentelijke energieteam een gezellig koffiehoekje, had Strea Briante lekkere Antilliaanse hapjes en verzorgde de Turkse Vrouwencommissie een traditionele zithoek en verkoop van eten voor de moskee. Voor iedereen waren er bovendien gratis poffertjes, suikerspinnen en zakjes popcorn.

Het evenement werd georganiseerd door stichting PUSH, SWS Jong, Maasdelta Hellevoetsluis, gemeente Hellevoetsluis en Straatvoetbalbond Nederland (SVBN).

Download onze app!

Reageer via Facebook

reacties

U kunt hier reageren op een bericht. Wilt u inhoudelijk meer informatie of wilt u zich aanmelden voor een activiteit? Neem dan contact op met de betreffende organisatie. Reacties via de website worden pas zichtbaar op de site na goedkeuring door de redactie. Reacties via Facebook zijn direct zichtbaar op de website.